Tilburg University

2019-2020

Ondernemerschap

Of je nu een eigen bedrijf wilt starten, of wilt bijdragen aan innovatie binnen een bestaand bedrijf: als jij ondernemend bent, ondersteunt en faciliteert Tilburg University je graag bij het realiseren van jouw ambities.

Onderwijs

Tilburg University biedt allerlei mogelijkheden om je tijdens je bachelor of master te verdiepen in ondernemerschap en de benodigde vaardigheden te ontwikkelen.

Als bachelorstudent kun je kiezen voor de Minor Entrepreneurship waarin je leert over:

  • corporate entrepreneurship
  • creative entrepreneurship
  • new venture validation

 

Voor masterstudenten is er een Master’s track in Entrepreneurship waarin je je verder verdiept in:

  • corporate entrepreneurship
  • sustainable entrepreneurship
  • strategy implementation

Praktische workshops voor het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden maken onderdeel uit van zowel de Minor als de Master’s track. Na afronding van de Minor of Master’s track ontvang je een Entrepreneurship Certificate.

Voor diegenen die geen volledige Minor of Master’s track op het gebied van entrepreneurship willen of kunnen volgen, biedt Tilburg University ook losse vakken aan.

Ondernemerscentrum

Je eigen onderneming beginnen? Op onze campus bevindt zich een Ondernemerscentrum waar je als startend ondernemer gebruik kunt maken van flexibele werkplekken en vergaderruimte, of voordelig kantoorruimte kunt huren. Kom in contact met de verschillende ondernemers die hier al zitten, wissel ervaringen uit en laat je inspireren.

Tilburg University

Understanding Society

Logo Universiteit Tilburg

Tilburg University

2019-2020

Ondersteuning

Coaching

Binnen het Ondernemerscentrum is een ervaren coach van Braventure* aanwezig. Die helpt jou onder andere bij het uitwerken van je Business Model en het bepalen van je bedrijfsvoering.

*Braventure is een programma waarin universiteiten, hogescholen en ontwikkelingsmaatschappijen in West- en Midden-Brabant de krachten bundelen om kansrijke startups te begeleiden naar succes.

Financiering en netwerk

Is jouw startup veelbelovend? Dan krijg je via Braventure toegang tot startkapitaal, evenementen en trainingen, en tot een community van mentoren en specialisten die jou helpen slagen.

Talentstatus

Maak je als ondernemer onderdeel uit van het Braventure programma, dan kun je in aanmerking komen voor een Talentstatus. Met deze status heb je recht op extra ondersteuning vanuit de universiteit om het combineren van studie en ondernemen mogelijk te maken.

Community & evenementen

Tilburg University kent een levendige community van ondernemende studenten, verenigd in de Academic Business Club (ABC). Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd, variërend van netwerkbijeenkomsten tot lezingen en symposia waar ondernemers hun verhaal delen.

Meer informatie

Meer informatie over alles wat Tilburg University biedt voor ondernemende studenten vind je op www.tilburguniversity.edu/ondernemerschap

Understanding Society

Logo Universiteit Tilburg